Surprinde-ti invitatii cu o friptura din muschi de porc delicioasa cu rozmarin si merisoare, care ii vor da o aroma deosebita si savuroasa. Se prepara usor si rapid, iar musafirii tai vor fi incantati de deliciul tau culinar aparte.
Ingrediente pentru muschiul de porc cu rozmarin si merisoare:
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 muschiulet de porc
- 1 jumatate de lingurita de sare
- 1 jumatate de lingurita piper negru
- 1 jumatate de cana vin alb sec
- 1 lingurita de rozmarin uscat
- 2 linguri de apa
- 1 lingurita amidon de porumb
- 1 jumatate de cana de merisoare
Cum se prepara muschiul de porc cu rozmarin si merisoare:
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Condimenteaza carnea cu sare si piper dupa gust si prajeste-o putin pe ambele parti, timp de 5 minute. Adauga peste ea vinul si rozmarinul, acoper-o si las-o sa fiarba 6 minute. Separat, intr-un castron amesteca apa cu amidonul de porumb, adauga-le peste carne si mai lasa-le sa fiarba pana cand se ingroasa putin sosul.
Cum se serveste muschiul de porc cu rozmarin si merisoare:
Muschiul de porc cu rozmarin se serveste cald, cu merisoare si decorat cu frunze de patrunjel proaspat.
Sursa foto: myrecipes.com