Un preparat deosebit, special conceput pentru anotimpul rece, este muschiul de porc in crusta de migdale si sos de mere. Foloseste niste vin alb cu suc de mere sau un cidru de mere pentru a pigmenta preparatul.
Ingrediente pentru muschi de porc in crusta de migdale cu sos de mere
Pentru mancare
- 1 cana migdale pisate
- 1/3 cani smantana
- 2 linguri miere de mustar
- ½ lingurita rozmarin uscat, praf
- 2 bucati de muschi de porc, taiate
-
sare si piper dupa gust
Pentru sos
- 1 lingura de unt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 ceapa taiata
- ¼ lingura rozmarin uscat, praf
- 3 mere mari, decojite si taiate
- ½ cana cidru de mere
-
1 ¼ cana smantana
Cum se prepara muschiul de porc in crusta de migdale cu sos de mere
Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Apoi pune o foaie de aluminiu intr-o tava pentru cuptor. Asezoneaza muschiuletul de porc cu sare si piper dupa gust si aseaza-l in tava.
Amesteca migdalele cu 1/3 cani de smantana, mierea de mustar si ½ lingurite de rozmarin. Apoi unge muschiuletul de porc cu aceasta compozitie.
Pune carnea la cuptor 1 h 30 de minute, pana cand carnea capata o crusta aurie de la migdalele prajite. Lasa porcul 10 minute deoparte.
Fa un sos pentru friptura topind intai niste unt in tigaie, la foc mediu. Adauga usturoiul, ceapa, ¼ lingurite de rozmarin. Lasa totul la foc pana cand ceapa se inmoaie. Adauga apoi merele si cidrul de mere. In loc de cidru, poti folosi suc de mere si vin alb. Apoi lasa mancarea sa fiarba la foc mediu, pentru 5 minute.
Adauga 1 ¼ lingurite de smantana, adu din nou la punctul de fierbere, apoi redu intensitatea focului spre mic si lasa preparatul pe foc, neacoperit, pana cand sosul incepe sa devina mai gros. Cam in 5-10 minute, sosul ar trebui sa fie gata. Pune sare si piper dupa gust.
Cum se serveste muschiul de porc in crusta de migdale cu sos de mere
Muschiul de porc se serveste cu sos de mere, cald.