Feluri principale

# reteta spaghete # spaghete cu ulei si usturoi #reteta simpla #spaghete #retete rapide

O reteta simpla pentru seri friguroase: spaghete delicioase cu ulei si usturoi

O reteta clasica italiana pe care este imposibil sa nu o stii sunt spaghetele cu ulei si usturoi. Este extrem de usor de preparat si este ideala pentru serile friguroase cand iti doresti sa mananci ceva cald, in timp ce stai sub patura, la televizor. Iata cum se prepara!

Ingrediente

  • 200g spaghette negatite
  • 3 catei de usturoi taiati marunt
  • ¼ cana ulei de masline
  • 1/8 lingurita fulgi de ardei rosu (sau dupa gust)
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel proapat tocat
  • ½ cana parmezan ras

Cum se prepara:

Pune pastele la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si adauga o lingurita de sare. Fierbe pastele potrivit instructiunilor de pe ambajal. Ai greija ca acestea sa ramana putin aldente.

Intr-o tigaie adauga usturoiul si uleiu si amesteca bine apoi pune totul pe foc mic. Gateste totul pana cand usturoiul de rumeneste apoi ia tigaia de pe foc. Daca doresti poti scoate usturoiul, daca nu, il poti lasa in tigaie. Adauga fulgii de ardei iute, piperul si sare si amesteca bine. Scoate pastele din oala in care au fiert direct in tigaie si readu totul pe foc. Adauga si ½ pahar din apa in care au fiert pastele si amesteca foarte bine pana cand aromele de usturoi si chilli intra bine in paste, iar uleiul este inghiti de acestea. Stinge focul si adauga apoi patrunjelul si jumatate din cantitatea de parmezan si amesteca bine.

Pune pastele intr-un castron si presara restul parmezanului deasupra! Pofta buna!

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare