Ingrediente orez libanez cu linte si conopida prajita
- 300 g orez cu bob lung;
- 240 ml supa de legume;
- 350 g linte;
- 1/2 conopida, taiata marunt;
- 1 1/2 lingura ulei de masline;
- 2 lingurite curry sau sumac;
- 3 cepe albe;
- 30 g unt;
- 240 g iaurt grecesc;
- 1 catel de usturoi, zdrobit;
- coriandru.
Cum se prepara orezul libanez cu linte si conopida prajita
Da la cuptor, la foc mediu, intr-o tava tapetata cu putin ulei, conopida presarata cu curry. Prajeste-o pana ce devine aurie.
Intr-o tigaie, incalzeste doua lingurite de ulei si caleste o ceapa. Adauga orezul, apoi adauga supa de legume si lintea. Cand a dat in fiert, acoper-o cu un capac si las-o la foc mic timp de 12 minute. Taie si celelalte doua cepe, incalzeste untul si uleiul care a mai ramas si caleste-le pana devin caramelizate.
In farfurie, la mixtura de orez adauga conopida prajita si putin coriandru, iar deasupra asaza cepele caramelizate. Toarna si putin iaurt grecesc amestecat cu usturoi.
Cum se serveste orezul libanez cu linte si conopida prajita
Serveste orezul libanez cu linte si conopida prajita alaturi de un pahar de chefir.
Sursa foto: taste.com.au