Feluri principale

#orez #ceapa #usturoi #rosii

Orez mexican

Orezul mexican este un preparat gustos, din orez cu legume. Poate fi facut destul de repede si usor si nu necesita ingrediente complicate. Preparatul combina aroma de usturoi cu prospetimea rosiilor. Orezul mexican poate fi servit ca un pranz usor sau poate fi folosit ca o garnitura pentru mancaruri mexicane precum tacos sau fajitas.


Ingrediente pentru orez mexican
 

 

  • 1 cana rosii
  • 3 ½ cani apa
  • 1 ½ cana orez cu bob lung
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura seminte de chimion
  • 6 catei de usturoi
  • ½ ceapa
  • 4 lingurite supa instant de pui
     

Cum se pregateste orezul mexican
 

Taie rosiile in bucati. Sucul care-ti ramane de la ele pune-l intr-un castron adanc. Adauga apoi apa suficient de multa incat sa ai 3 cani si jumatate de lichid. Acum poti pune in acest sos de apa si rosii supa de pui . Amesteca putin pentru omogenizare.

Toarna uleiul in tigaie si incalzeste-l la foc mediu. Adauga orezul si amesteca usor, astfel incat boabele de orez sa devina aurii. Adauga apoi cateii de usturoi, ceapa taiata si chimionul. Lasa totul pe foc 1 minut inainte sa pui si rosiile in tigaie. Lasa pe foc inca putin, astfel incat ingredientele sa se prajeasca bine si sa nu mai ramana sos in tigaie. Apoi toarna sosul din supa de pui, zeama de rosii si apa.

Da focul mai mic si lasa mancarea la fiert pana cand orezul se umfla si depaseste nivelul apei, adica in jur de 10 minute. Acopera tigaia si las-o la foc foarte mic pana cand tot lichidul a fost absorbit de orez si de restul ingredientelor.
 

Cum se serveste orezul mexican
 

Se serveste cald, ca atare sau pe post de garnitura pentru alte preparate.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.