Ouale fierte in apa, fara coaja, sunt mai dificil de facut pana inveti tehnica. Dupa ce o stapanesti, insa, poti pregati un mic dejun sau un brunch delicios.
Ingrediente pentru oua fierte
- 4 oua;
- sare de mare;
- apa.
Cum se prepara ouale fierte
Foloseste oua de foarte buna calitate pentru ca acest preparat sa fie cat mai gustos. Pune apa intr-o oala si las-o la fiert la foc mediu pana cand da in clocot. Adauga putina sare.
Sparge un ou intr-un castron si apoi toarna-l usor in apa. Fa la fel cu restul oualor. Pentru oua fierte moi este suficient sa le lasi 2 minute, iar pentru unele mai tari, cam 4 minute.
Ouale sunt gata cand s-au inchegat. Scoate-le cu atentie, cu ajutorul unei spatule si pune-le pe un prosop de hartie.
Cum se servesc ouale fierte
Se servesc cu paine prajita si presarate cu putina sare de mare si piper negru macinat.
Sursa foto : taste.com.au