Feluri principale

#lapte #sare #ceapa #piper #oua #branza #spanac #unt #paine

Oua florentine

Daca iti place sa mananci oua la micul dejun, incearca o reteta noua. Fa oua florentine, un preparat raspandit pe plan international. In gastronomia franceza, ouale florentine au la baza spanacul si sosul de branza.
 

Ingrediente pentru oua florentine
 

  • 1 ceapa taiata
  • 1 lingura unt
  • 2 legaturi spanac , taiat
  • 120 gr crema de branza
  • 2/3 cana lapte
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper negru
  • 4 felii paine alba
  • 8 oua.
     

Cum se prepara ouale florentine
 

Pune la fiert o oala cu apa si sare. Cand apa da in clocot, pune ouale batute pentru a se fierbe in apa fierbinte. Lasa-le cam 5 minute, pana cand devin ferme. Scoate-le cu grija, cu ajutorul unei spatule .

Pune untul intr-o tigaie si caleste ceapa. Adauga apoi spanacul, crema de branza si laptele. Asezoneaza cu sare si piper si amesteca bine.

Prajeste feliile de paine.
 

Cum se servesc ouale florentine
 

Pune pe farfurie painea prajita, apoi ouale, apoi compozitia de spanac. Poti servi aceste oua cu o cana de lapte sau cu suc proaspat de fructe.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.