Daca iti place sa mananci oua la micul dejun, incearca o reteta noua. Fa oua florentine, un preparat raspandit pe plan international. In gastronomia franceza, ouale florentine au la baza spanacul si sosul de branza.
Ingrediente pentru oua florentine
- 1 ceapa taiata
- 1 lingura unt
- 2 legaturi spanac , taiat
- 120 gr crema de branza
- 2/3 cana lapte
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita piper negru
- 4 felii paine alba
-
8 oua.
Cum se prepara ouale florentine
Pune la fiert o oala cu apa si sare. Cand apa da in clocot, pune ouale batute pentru a se fierbe in apa fierbinte. Lasa-le cam 5 minute, pana cand devin ferme. Scoate-le cu grija, cu ajutorul unei spatule .
Pune untul intr-o tigaie si caleste ceapa. Adauga apoi spanacul, crema de branza si laptele. Asezoneaza cu sare si piper si amesteca bine.
Prajeste feliile de paine.
Cum se servesc ouale florentine
Pune pe farfurie painea prajita, apoi ouale, apoi compozitia de spanac. Poti servi aceste oua cu o cana de lapte sau cu suc proaspat de fructe.