Feluri principale

#paella #pui #rata #orez #fasole #mazare

Paella cu pui

cu pui este o traditionala din Spania. Daca vrei sa iti impresionezi familia si prietenii, pregateste aceasta mancare intr-o zi de sarbatare. Paella necesita mai mult timp de preparare, insa rezultatul iti va rasplati efortul. La acest preparat poti inlocui pieptul de rata cu piept de curcan.
 

Ingrediente pentru paella cu pui
 

  • 40 ml ulei de masline
  • 3 piepti de pui, cu piele, taiati in cate 4 bucati
  • 2 piepti de rata, fara piele, taiat in cate 5 bucati
  • 1 ardei rosu
  • 2 carnati , fara piele
  • 2 rosii, tocate
  • 10 grame paprika
  • sofran
  • rozmarin
  • 1 litru supa de pui
  • 150 grame verde
  • 150 grame boabe de fasole
  • 150 grame mazare
  • 300 grame orez
  • sare
  • 1 ceapa, taiata in felii.

 

Cum se prepara paella cu pui
 

Incinge uleiul. Adauga pieptul de pui si de rata si prajeste bine pe toate partile. Adauga ardeiul rosu si carnatii picanti . Amesteca bine toate ingredientele.

Incorporeaza in amestec si rosiile, paprika, sofranul, rozmarinul si sarea. Adauga apoi si supa. Lasa totul pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert timp de 15 - 20 de minute.

Adauga apoi fasolea si mazarea si amesteca bine. Mai lasa putin pe foc si adauga orezul. Amesteca bine toate ingredientele. Lasa apoi la foc mic timp de 15 - 10 de minute.

Da apoi focul mai mare si lasa totul pe foc timp de cateva minute. Cand totul este gata, ia cratita de pe foc si lasa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a servi.
 

Cum se serveste paella cu pui
 

Paella cu pui se serveste ca atare, calda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare