Pastele amatriciana sunt ideale pentru zilele in care nu ai timp de gatit. Se prepara repede si sunt foarte satioase. Poti folosi orice tip de paste, insa este recomandat sa folosesti paste mai groase. Pastele se servesc fierbinti, cu parmezan ras si patrunjel tocat.
Ingrediente pentru paste amatriciana
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi tocati
- 40 ml ulei de masline
- 3 felii de bacon, taiate in cubulete
- 400 grame sos de tomate
- 500 grame paste
- 100 grame parmezan ras
- patrunjel tocat
- fulgi de ardei iute
-
sare
- piper.
Cum se prepara pastele amatriciana
Intr-o oala cu apa si sare fierbe pastele. Intre timp, pune pe foc o tigaie cu ulei de masline. Caleste ceapa cateva minute, pana devine transparenta. Adauga cubuletele de bacon si mai lasa pe foc cateva minute. Adauga usturoiul si amesteca bine.
Incorporeaza apoi si sosul de tomate, sarea, piperul si fulgii de ardeiu iute. Lasa pe la foc mic timp de 30 de minute. Cand pastele sunt gata, amesteca impreuna cu sosul.
Cum se servesc pastele amatriciana
Pastele amatriciana se servesc cu parmezan ras si patrunjel tocat.