Feluri principale

#paste #bolognese #spaghete

Paste Bolognese

Pastele bolognese sunt un preparat foarte apreciat si de efect. Sosul poate fi combinat cu orice fel de paste, iar condimentele pot fi inlocuite dupa placul fiecaruia.


De ce ingrediente ai nevoie:

 

  • 150 gr carne tocata de vitel
  • 150 gr carne tocata de porc
  • O punga de spaghetti
  • O cutie sos tomate
  • Doua cepe mari
  • Trei catei de usturoi
  • Busuioc
  • Patrunjel
  • Trei linguri ulei de masline
  • O rotita mica de parmezan
  • 1/2   pahar cu vin alb.


Cum se prepara:

 

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline. Cand aceasta este rumenita (nu arsa) se adauga carnea tocata si usturoiul pisat si se amesteca bine.

Dupa cateva minute, se adauga vinul alb si se lasa pe foc pana cand acesta se evapora.

Rosiile, date pe razatoare , se adauga peste carne si se lasa sa fiarba in jur de 30 de minute.

Intre timp se fierb pastele, iar dupa ce au fiert, se adauga peste ele sosul preparat.


Cum se servesc

 

 Pastele bolognese se servesc calde, presarate cu busuioc, patrunjel si parmesan.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.