Pastele cu carne, vinete si iaurt sunt usor de preparat si ideale pentru cina. Se servesc cu menta pe deasupra.
Ingrediente pentru paste cu carne, vinete si iaurt
- 200 grame paste
- 125 ml ulei de masline
- 2 vinete taiate pe lungime
- 1 ceapa rosie tocata
- 1 morcov tocat
- 1 tija de telina tocata
- 2 catei de usturoi
- 500 grame carne de vita tocata
- 20 grame sos de tomate
- 400 grame rosii tocate
- 10 grame oregano uscat
- 250 grame iaurt
- 1 ou batut
- un praf de scortisoara
-
20 grame menta proaspta tocata.
Cum se prepara pastele cu carne, vinete si iaurt
Fierbe pastele in apa fierbinte cu putina sare. Incinge jumatate din ulei intr-o tigaie si prajeste feliile de vinete cate 3 minute pe fiecare parte.
Caleste ceapa, morcovul, telina si usturoiul, timp de 5 minute. Adauga apoi carnea si lasa pe foc timp de 5 - 10 minute, pana isi schimba culoarea. Adauga sosul de tomate.
Adauga rosiile si oregano. Adauga pastele. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt. Peste aceasta compozitie aseaza feliile de vinete.
Amesteca iaurtul cu ouale. Toarna apoi peste vinete. Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Presara deasupra scortisoara.
Cum se servesc pastele cu carne, vinete si iaurt
Pastele cu carne, vinete si iaurt se servesc cu menta pe deasupra.