Daca iti place bucataria italiana, poti incerca o reteta deosebita, de paste cu dovleac si branza.
Ingrediente pentru paste cu dovleac si parmezan
200 g paste scurte
2 linguri unt nesarat
200 ml smantana lichida
1 praf nucosara macinata
sare
piper
80 g parmezan ras
80 g piure de dovleac
2 galbenusuri de ou
Cum se prepara pastele cu dovleac si parmezan
Pune pastele la fiert in apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj.
Separat, pregateste un sos cremos din smantana si dovleac. Pune untul si smantana intr-o tigaie incapatoare si las-o la foc mic, pana amestecul se ingroasa usor. Adauga sare, nucsoara, piper si piureul de dovleac si mai lasa sosul inca 3 minute la flacara mica.
Pastele fierte si scurse de apa le vei amesteca cu sosul de smantana si iaurt si cu cele doua gabenusuri de ou batute.
Pune totul intr-un vas termorezistent si lasa totul la cuptor, 15 minute.
Scoate pastele de la cuptor si presara parmezan ras deaspura.
Cum se servesc paste cu dovleac si parmezan
Serveste pastele fierbinti, imediat dupa ce le-ai scos de la cuptor.
Sursa foto: Bellalimento.com