Feluri principale

#retete simple #paste cu dovlecei #retete paste #paste #retete rapide

Paste cu dovlecei si menta, o reteta ideala pentru a face trecerea de la vara la toamna

Toamna incepe sa-si faca simtita prezenta. Profita de prezenta dovleceilor si prepara o reteta usoara si delicioasa de paste cu dovlecei si menta. O vei adora!

Ingrediente:

  • 350g paste rigatoni
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 fir de ceapa verde tocat marunt
  • 700g dovlecei (poti folosi chiar si un amestec din mai multi dovlecei – normali, galbeni si zuchinni)
  • sare
  • piper
  • 100g branza pecorino, rasa, plus extra pentru servire (poate fi inlocuita cu parmezan)
  • 3-4 frunze proaspete de menta, tocate felii subtiri
  • 1 lingura suc de lamaie

Cum se prepara:

Spala dovleceii, taie-i in jumatati, pe lungime, apoi taie fiecare jumatate in delii subtiri.

Gateste pastele potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Cand s-au fiert pastreaza o parte din apa in care au fiert pastele (aproximativ  ¾ cana) apoi scurge-le bine cu ajutorul unei site.

Intre timp, pune la incins o tigaie incapatoare. Adauga uleiul si ceapa tocata si caleste-o pana cand incepe sa-si schimbe culoarea. Adauga peste aceasta dovleceii si continua sa calesti totul, amestecand ocazional pentru a nu se lipi. Asezoneaza cu sare si piper. Continua sa gatesti dovleceii pana cand sunt bine patrunsi. Ai grija insa sa nu ii gatesti prea mult deoarece isi vor pierde din gust, dar si din aspect. 

Cand dovleceii sunt gata adauga pastele si branza rasa in tigaie si amessteca usor. Adauga treptat cate doua linguri din apa pastrata de la fiertul pastelor. Amesteca usor pana cand gusturile se intrepatrund si se formeaza un sos grosut (nu este necesar sa adaugi toata apa pastrata, ci doar atat cat consideri necesar).

La final adauga zeama de lamaie si menta. Amesteca si stinge focul.

In momentul servirii adauga branza rasa sau parmezan pe deasupra, in cantitatea dorita!

Sursa foto: goodhousekeeping.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.