Daca iti plac pastele, incearca o reteta cu linguine , stropite de un sos cu usturoi, frunze de busuioc si mirodenii : paste cu sardine , chilli si capere .
Ingrediente pentru paste cu sardine, chilli si capere
- 120 gr sardine in ulei de masline
- 225 gr paste linguine
- 1-2 frunze proaspete de busuioc
- 200 gr rosii micute
- 1 lingura capere sarate, scurse bine
- 1 catel de usturoi, tocat
-
sare si piper negru dupa gust
Cum se prepara paste cu sardine, chilli si capere
Sardinele se scurg bine de ulei si se taie bucatele. Rosiile mici se taie marunt. Rosiile mari se decojesc si se taie si ele.
Pune apa intr-o oala, asteapta pana incepe sa fiarba si pune apoi pastele. Adauga o lingura de sare si lasa-le sa se faca in jur de 12 minute.
Intr-o tigaie, pune 1 lingura de ulei din cutia de sardine, apoi adauga usturoiul si ardeiul, pentru 4 minute. Dupa ce acestea se inmoaie, adauga rosiile, sardinele si caperele. Amesteca usor, din cand in cand. Adauga sare si piper dupa gust.
Scoate pastele din oala, scurge-le bine de apa si rastoarna-le in tigaia cu sos. Amesteca-le bine in tigaie, sa se combine cu sosul. Lasa-le jumatate de minut si apoi scoate-le pe un platou.
Cum se servesc paste cu sardine, chilli si capere
Se servesc calde, presarate cu frunze proaspete de busuioc.