Pastele cu ton si ciuperci se prepara repede si sunt foarte gustoase. Sunt potrivite pentru o masa in familie . Pentru prepararea acestei retete poti folosi orice tip de paste doresti.
Ingrediente pentru paste cu ton si ciuperci
- 250 grame paste, fierte
- 60 grame unt
- 450 grame ciuperci, feliate
- 4 cepe verzi
- 40 grame faina
- 500 ml lapte
- 400 grame ton din conserva
- 200 grame mazare fiarta
- 200 grame parmezan ras
- 200 grame pesmet
- sare
- piper.
Cum se prepara paste cu ton si ciuperci
Intr-o cratita, incinge 40 grame de unt. Adauga ciupercile si lasa-le la calit cateva minute, pana isi schimba culoarea si se inmoaie. Adauga ceapa verde si mai lasa pe foc timp de 2 - 3 minute.
Adauga faina. Amesteca bine toate ingredientele. Toarna apoi treptat si laptele. Lasa pe foc si continua sa amesteci, pana sosul capata consistenta. Adauga sare si piper dupa gust.
Incorporeaza in sos si tonul maruntit. Amesteca bine. Adauga apoi si mazarea si pastele. Amesteca totul bine.
Rastoarna toata compozitia intr-o tava din ceramica termorezistenta, unsa cu unt. Deasupra presara parmezanul ras.
Topeste restul de unt si amesteca cu pesmetul. Presara apoi pesmetul peste parmezan. Da tava la cuptor timp de 30 - 35 de minute.
Cum se servesc pastele cu ton si ciuperci
Pastele cu ton si ciuperci se servesc calde.