Feluri principale

#paste de vara #retete simple #retete post #retete paste #penne #paste # retete de vara #retete rapide

Paste de vara, cu legume. Un adevarat rasfat

Zilele toride de vara te tin departe de alimentele greu digerabile? Incearca o reteta simpla si rapida de paste cu legume. Se prepara in doar cateva minute si sunt extrem de savuroase.

Ingrediente pentru pastele de vara

  • 1/2 pachet penne
  • 1 ardei gras verde, taiat felii
  • 1 ardei gras galben, taiat felii
  • 1 ardei gras rosu, taiat felii
  • 2 linguri ulei de masline, extravirgin
  • 1 zucchini, taiat felii
  • 1 dovlecel galben, taiat felii
  • 150 g ciuperci, tocate
  • 1 catel de usturoi
  • 2 rosii medii, decojite si taiate cuburi
  • sare
  • piper

Cum se prepara pastele de vara

Intr-un vas incapator pune pastele la fiert, in apa cu sare, conform informatiilor de pe ambalaj. Lasa-le sa fiarba pana sunt al dente, apoi scurge-le de apa si trece-le pe sub un jet de apa rece.

In timp ce pastele fierb, pune la incins uleiul, intr-o tigaie incapatoare si pune-l la incins. Adauga ardei si caleste-i timp de un minute. Adauga apoi dovlecelul si zucchini, si amesteca bine. Lasa legumele la sotat timp de doua minute, apoi adauga ciupercile si usturoiul bine pisat. Continua sa sotezi timp de 2 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi adauga rosiile, si indeparteaza tigaia de pe aragaz.

Adauga pastele peste compozitie si amesteca bine.

Cum se servesc pastele de vara

Serveste pastele de vara, cu parmezan ras pe deasupra.

Sursa foto: allrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului