Pastele fettuccine cu scoici sunt un preparat foarte gustos, perfect pentru iubitorii fructelor de mare. Mancarea se face rapid si este potrivita pentru cina.
Ingrediente pentru pastele fettuccine cu scoici
- 6 cani scoici maruntite;
- 1 lingura ulei de masline;
- 2 catei usturoi, tocati;
- 1 1/3 cana rosii taiate;
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat ;
- 1 lingurita ardei gras , tocat;
- 1/2 cana vin alb ;
- 4 cani paste fettuccine fierte;
- 2 linguri busuioc proaspat, tocat.
Cum se prepara pastele fettuccine cu scoici
Scurge bine scoicile intr-o sita si pastreaza lichidul scurs.
Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu si soteaza usturoiul cam jumatate de minut, amestecand. Adauga rosiile, patrunjelul si ardeiul. Lasa mancarea un minut. Toarna vinul si tine la fiert 30 de secunde. Apoi adauga zeama de la scoici si pastele si amesteca totul foarte bine. Lasa mancarea pe foc pana cand sosul aproape s-a evaporat complet. Nu uita sa amesteci din cand in cand.
Adauga scoicile si busuiocul.
Cum se servesc pastele fettuccine cu scoici
Se servesc calde.