Feluri principale

#paste #sparanghel #ricotta #paste cu sos #paste cu ricotta

Paste in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei

Pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei sunt ideale pentru cina. Sunt usoare si hranitoare, iar aroma deosebita pe care o va da scortisoara iti va incanta papilele gustative.


Ingrediente pentru pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:

  • 400 g paste
  • 250 g ricotta
  • 200 g sparanghel
  • 200 g dovlecei
  • 1 pahar cu apa rece
  • 1 jumatate de lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare


Cum se prepara pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:

Curata sparanghelul de partea lemnoasa si taie-l bucati mici. Spala bine dovleceii si taie-i si pe acestia semicercuri.

Soteaza 2-3 minute legumele, intr-o tigaie cu putin ulei, apoi toarna peste ele apa si lasa-le sa fiarba pana cand aceasta se evapora. Adauga ricotta maruntita si amesteca bine.

Pune pastele la fiert aproximativ 10 minute. Scurge-le bine si pune-le peste legume in tigaie, apoi amesteca-le sa se intrepatrunda aromele.


Cum se servesc pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:

Pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei se servesc presarate cu putina scortisoara si ceapa verde tocata marunt.

Sursa foto: reteteculinare.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare