Feluri principale

#paste #sparanghel #ricotta #paste cu sos #paste cu ricotta

Paste in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei

Pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei sunt ideale pentru cina. Sunt usoare si hranitoare, iar aroma deosebita pe care o va da scortisoara iti va incanta papilele gustative.


Ingrediente pentru pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:

  • 400 g paste
  • 250 g ricotta
  • 200 g sparanghel
  • 200 g dovlecei
  • 1 pahar cu apa rece
  • 1 jumatate de lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare


Cum se prepara pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:

Curata sparanghelul de partea lemnoasa si taie-l bucati mici. Spala bine dovleceii si taie-i si pe acestia semicercuri.

Soteaza 2-3 minute legumele, intr-o tigaie cu putin ulei, apoi toarna peste ele apa si lasa-le sa fiarba pana cand aceasta se evapora. Adauga ricotta maruntita si amesteca bine.

Pune pastele la fiert aproximativ 10 minute. Scurge-le bine si pune-le peste legume in tigaie, apoi amesteca-le sa se intrepatrunda aromele.


Cum se servesc pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:

Pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei se servesc presarate cu putina scortisoara si ceapa verde tocata marunt.

Sursa foto: reteteculinare.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.