Pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei sunt ideale pentru cina. Sunt usoare si hranitoare, iar aroma deosebita pe care o va da scortisoara iti va incanta papilele gustative.
Ingrediente pentru pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:
- 400 g paste
- 250 g ricotta
- 200 g sparanghel
- 200 g dovlecei
- 1 pahar cu apa rece
- 1 jumatate de lingurita de scortisoara
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 legatura de ceapa verde
- sare
Cum se prepara pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:
Curata sparanghelul de partea lemnoasa si taie-l bucati mici. Spala bine dovleceii si taie-i si pe acestia semicercuri.
Soteaza 2-3 minute legumele, intr-o tigaie cu putin ulei, apoi toarna peste ele apa si lasa-le sa fiarba pana cand aceasta se evapora. Adauga ricotta maruntita si amesteca bine.
Pune pastele la fiert aproximativ 10 minute. Scurge-le bine si pune-le peste legume in tigaie, apoi amesteca-le sa se intrepatrunda aromele.
Cum se servesc pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei:
Pastele in sos de ricotta cu sparanghel si dovlecei se servesc presarate cu putina scortisoara si ceapa verde tocata marunt.
Sursa foto: reteteculinare.ro