Pastele la cuptor cu pancetta, rozmarin si carne tocata sunt ideale pentru zilele racoroase de toamna. Sunt usor de preparat si foarte gustoase.
Ingrediente pentru pastele la cuptor cu pancetta, rozmarin si carne tocata
- 60 ml ulei de masline
- 1 ceapa rosie tocata
- 1 morcov tocat
- 250 grame pancetta taiata in cubulete
- 500 grame carne tocata de porc
- 40 grame rozmarin proaspat tocat
- 400 grame rosii cherry
- 500 grame paste
- 4 oua
- 100 grame parmezan ras
- sare
- piper
Cum se prepara pastele la cuptor cu pancetta, rozmarin si carne tocata
Intr-o cratita, incinge 40 ml ulei de masline si caleste ceapa si morcovul timp de 5 minute, pana se inmoaie. Adauga pancetta si carnea de porc. asezoneaza cu sare, piper si rozmarin si lasa pe foc timp de 10 minute, pana cand isi schimba culoarea.
Adaua rosiile taiate pe jumatate si lasa pe foc timp de 15 minute. Lasa apoi sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-o cratita, fierbe pastele. Cand sunt gata, scurge bine si adauga peste sosul de carne. Ia de pe foc si toarna totul intr-o tava. Deasupra adauga ouale batute si parmezanul.
Da la cuptor pentru 20 de minute.
Cum se servesc pastele la cuptor cu pancetta, rozmarin si carne tocata
Pastele la cuptor cu pancetta, rozmarin si carne tocata se servesc ca atare.