Pastele la cuptor cu sunca afumata este cremoasa si gustoasa, ideala pentru serile mai racoroase de la inceputul toamnei. Sunt usor de preparat si foarte satioase.
Ingrediente pentru pastele la cuptor cu sunca afumata
375 grame paste
50 grame unt
1 ceapa tocata
1 catel de usturoi tocat
20 grame faina
450 ml lapte
150 ml smantana
150 grame cascaval ras
200 grame sunca afumata taiata fasii
2 cepe verzi tocate
500 grame sfecla gatita, taiata in cubulete.
Cum se prepara pastele la cuptor cu sunca afumata
Incinge cuptorul la 180 de grade. Fierbe pastele in apa fiarta cu sare. Intr-o cratita incinge untul si adauga ceapa. Lasa la calit timp de 15 minute. Adauga usturoiul, amesteca putin si apoi presara si faina.
Toarna treptat si laptele si smantana. Lasa pe foc pana da in clocot, amestecand din cand in cand. Fierbe apoi timp de 5 minute.
Ia cratita de pe foc si auga sunca, ceapa si jumatate din cascaval. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga si sfecla si amesteca. Toarna totul intr-o tava si presara pe deasupra restul de cascavl.
Da la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se servesc pastele la cuptor cu sunca afumata
Pastele la cuptor cu sunca afumata se servesc calde, alaturi de o salata de verdeturi.
#paste #retete #paste la cuptor # sunca afumata # paste cu sunca
Paste la cuptor cu sunca afumata
Paste la cuptor cu sunca afumata Pastele la cuptor cu sunca afumata este cremoasa si gustoasa, ideala pentru serile mai racoroase de la inceputul toamnei. Sunt usor de preparat si foarte satioase.- 2012-08-30 2012-08-30
Articole din mancare
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului