In ceea ce priveste alimentatia, in acesta perioada exista doua extreme: persoanele care sar peste mese si persoanele care inlocuiesc produsele din carne si lapte cu alimente nesanatose. Desigur exista si cei care au o alimentatie corecta, insa trebuie sa admitem ca nu este extrem de usor sa ai o alimentatie echilibrata in perioada postului, mai ales cand esti obisnuit sa mananci de toate si din toate, dar cu siguranta nu este imposibil.
Cea mai mare provocare este stietatea, produsele din carne si lapte de obicei sunt cele care tin de foame. Pastele din grau dur sunt ideale pentru a inlocui aceste alimente in perioada de post si nu numai. Exista o varietate de retete de paste potrivite pentru perioada de post, iar in combinatie cu legume acestea sunt retete paste sanatoase ideale in orice regim alimentar echilibrat.
O reteta paste usor de realizat este Salata de paste realizate de Teo’s Kitchen cu fussili tricolore de la Baneasa si un dressing surprinzator cu avocado. De au fost alese acest tip de paste? Pentru ca sunt realizate din grau dur acestea sunt mai hranitoare, au mai multe proteine, fibre si substante nutritive. De asemenea, pastele de culoare rosie contin suc de rosii, iar cele de culoare verde contin spanac.
Iata mai jos pasii necesari pentru o salata de post satioasa si sanatoasa.
Ingrediente pentru salata de paste:
- 300g fussili tricolore din grau dur Paste Baneasa
- o ceapa rosie
- ½ ardei gras galben
- ½ ardei gras portocaliu
- 1 castravete Fabio
- 200g morcovi baby
- 300g rosii cherry
- o legatura patrunjel
- Ingrediente pentru dressing:
- 1 avocado bine copt
- 150ml lapte de cocos (crema)
- o lingurita zeama de lamaie
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 lingurite mustar
- 2 lingurite otet de mere
- 2 lingurite siop de artar/sirop de agave/miere
- sare si piper dupa gust
Mai intai punem pastele la fiert timp de 8 minute sau pana au o textura „al dente”. Cat timp fierb pastele punem ingredientele pentru dressing intr-un blender si le mixam pana avem un sos cremos. Il tinem la rece pana il folosim. Spalam legumele si le taiem cubulete, scoatem pastele dupa ce s-au fiert si apoi tot ce ramane de facut este sa asamblam salata si sa ne bucuram de un preparat satios, bogat in vitamine si nutrienti ideal pentru post.
Advertorial