Feluri principale

# retete vita #pasticada #preparate croate

Pasticada, preparat traditional croat

Pasticada este un preparat traditional croat, foarte savuros si satios. Este ideal pentru evenimentele festive, cu multi invitati. Se serveste cu paste si legume fierte.


Ingrediente pentru pasticada

  • 1 kg muschi de vita
  • 4 cepe tocate
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 telina rasa
  • 2 morcovi rasi
  • 1 lingurita zahar
  • 6 cuisoare
  • 100 grame bacon feliat
  • 200 ml otet balsamic
  • 100 ml ulei de masline
  • 300 ml supa de vita
  • 400 ml vin rosu dulce
  • 100 grame stafide
  • 6 prune
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 10 grame piure de tomate


Cum se prepara pasticada

Cresteaza muschiul de vita pe toata suprafata. Umple fiecare crestatura cu bacon, usturoi si cuisoare. Asaza carnea intr-un vas ceramic, acopera cu otet si o cana cu apa, acopera cu folie de aluminiu si lasa la macerat timp de 2 zile.

Incinge uleiul intr-o cratita si caleste ceapa, telina, morcovii si zaharul. Cand legumele s-au calit, bine adauga carnea si prajeste pe ambele parti.

Adauga supa si lasa la fiert timp de doua ore. Dupa cele doua ore adauga stafidele, prunele, nucsoara si vinul. Mai lasa pe foc pana da in clocot. Scoate carnea, taie-o in felii si pune-o din nou in cratita.

Adauga piureul de tomate si lasa pe foc pana da in clocot.


Cum se serveste pasticada

Pasticada se serveste cu paste si iaurt proaspat.

Sursa foto: palachinkablog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare