Pasticada este un preparat traditional croat, foarte savuros si satios. Este ideal pentru evenimentele festive, cu multi invitati. Se serveste cu paste si legume fierte.
Ingrediente pentru pasticada
- 1 kg muschi de vita
- 4 cepe tocate
- 3 catei de usturoi tocati
- 1 telina rasa
- 2 morcovi rasi
- 1 lingurita zahar
- 6 cuisoare
- 100 grame bacon feliat
- 200 ml otet balsamic
- 100 ml ulei de masline
- 300 ml supa de vita
- 400 ml vin rosu dulce
- 100 grame stafide
- 6 prune
- 1/2 lingurita nucsoara
- 10 grame piure de tomate
Cum se prepara pasticada
Cresteaza muschiul de vita pe toata suprafata. Umple fiecare crestatura cu bacon, usturoi si cuisoare. Asaza carnea intr-un vas ceramic, acopera cu otet si o cana cu apa, acopera cu folie de aluminiu si lasa la macerat timp de 2 zile.
Incinge uleiul intr-o cratita si caleste ceapa, telina, morcovii si zaharul. Cand legumele s-au calit, bine adauga carnea si prajeste pe ambele parti.
Adauga supa si lasa la fiert timp de doua ore. Dupa cele doua ore adauga stafidele, prunele, nucsoara si vinul. Mai lasa pe foc pana da in clocot. Scoate carnea, taie-o in felii si pune-o din nou in cratita.
Adauga piureul de tomate si lasa pe foc pana da in clocot.
Cum se serveste pasticada
Pasticada se serveste cu paste si iaurt proaspat.
Sursa foto: palachinkablog.com