Feluri principale

#pastrav #ciuperci #lime

Pastrav cu lime si ciuperci

Pastravul cu lime si ciuperci este un preparat gustos, aromat si usor de facut. Pestele se prajeste si se serveste cu un sos de lime si ciuperci.

Ingrediente pentru pastrav cu lime
 

  • 2 bucati pastrav x 450 gr
  • 230 gr ciuperci, taiate
  • 2 lime
  • 1/3 cana ulei de porumb
  • ¼ cana unt
  • ¼ cana faina
  • 2 linguri lapte
  • patrunjel
     

Cum se prepara pastravul cu lime
 

Toarna laptele intr-o cratita si apoi scufunda in el pestele, intorcandu-l pe ambele parti, ca sa se imbibe.

Curata fructul de lime de coaja si apoi taie-l in felii.

Scoate pastravul din lapte si da-l prin faina. Incinge uleiul intr-o tigaie, apoi prajeste pestele pana capata o culoare aurie. Scoate-l din tigaie si pune-l undeva, acoperit, sa stea la cald.

Pune 1 lingura de unt in alta tigaie, apoi soteaza in el ciupercile, scuturand din cand in cand tigaia si amestecand ciupercile, sa se faca bine.

Lasa-le pe foc pana cand sosul s-a evaporat si ciupercile s-au prajit. Toarna ciupercile peste pastrav, apoi adauga bucatile de lime.
Topeste untul ramas in aceeasi tigaie in care ai facut ciupercile, apoi toarna-l peste pastrav.
 

Cum se serveste pastravul cu lime
 

Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului