Feluri principale

#pastrav #lamaie #patrunjel #retete gratar

Pastrav la gratar cu lamaie si patrunjel a la Jamie Oliver

Pastravul la gratar cu lamaie si patrunjel este un preparat potrivit pentru o cina usoara. Pestele este parfumat si aromat cu patrunjel tocat si zeama de lamaie.

Ingrediente pentru pastrav la gratar
 

  • 2 bucati de 300 gr pastrav
  • ulei de masline
  • o legatura de patrunjel, tocat
  • 2 lamai
  • unt
  • sare si piper
     

Cum se prepara pastravul la gratar
 

Incinge gratarul.

Cresteaza fiecare bucata de pastrav, pe ambele parti. Apoi unge pestele cu ulei de masline si presara sare si piper.

Amesteca intr-un castron patrunjelul tocat cu feliute de lamaie. Apoi foloseste aceasta compozitie pentru a umple crestaturile din peste. Aseaza apoi pestele pe gratar si stoarce peste el zeama de lamaie, apoi adauga cateva bucatele de unt.

Lasa pestele pe gratar pana cand capata o culoare aurie si devine crocant.
 

Cum se serveste pastravul la gratar
 

Se serveste cu o salata de verdeata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare