Daca ai un file proaspat de pastrav , incearca o reteta simpla. Fa un pastrav prajit in faina de porumb . Foloseste un sos picant si cateva felii de lamaie.
Ingrediente pentru pastrav prajit
- 4 albusuri de ou
- ¼ cana lapte degresat
- 2 lingurite condimente peste
- ¾ cana faina de porumb
- 450 gr pastrav file, taiat
- ½ lingurite sos iute de ardei iute
-
1 lamaie, taiata
Cum se pregateste pastravul prajit
Amesteca intr-un castron albusurile de ou, laptele, condimentele si sosul. Bate bine ouale asutfel incat sa obtii o spuma. Adauga apoi faina.
Inmoaie bine pestele in compozitia de faina, pe fiecare parte, ca sa se acopere cu aceasta crusta.
Prajeste-l apoi intr-o tigaie cu ulei incins.
Cum se serveste pastravul prajit
Se serveste pe un platou, cu felii de lamaie si sos iute pe deasupra.