Feluri principale

#penne #bere #mazare #vinete

Penne cu vinete gatite cu bere

Berea poate fi un ingredient important in procesul de gatit. Iar daca vreti sa incercati o reteta simpla in care sa folositi bere, una cu penne cu vinete, sunca si mazare. Acest fel de mancare este unul foarte simplu de preparat, fiind si unul foarte hranitor.

De ce aveti nevoie

Pentru 4-6 portii aveti nevoie de:

  • jumatate de cana de ulei de masline
  • o vanata
  • 150-200 de grame de sunculita afumata, taiata cubulete
  • o cana de bere germana sau de fermentatie inferioara
  • o lingurita de rozmarin proaspat maruntit sau o jumatate de lingurita, daca rozmarinul este uscat
  • o cana de boabe de mazare proaspata sau congelata
  • o jumatate de kilogram de paste cu forma tubulara, aum ar fi pennele, fierte dupa indicatiile de pe ambalajul propriu
  • parmezan proaspat ras
  • sare si piper.


Mod de preparare:


Intr-o tigaie sau cratita larga incalziti uleiul de masline pe o flacara potrivita. Puneti dupa aceea cubuletele de vanata si asezonati-le cu sare si piper. Lasati-le sa se prajeasca, miscand tigaia, timp de 10 minute, pana cand se inmoaie.

Adaugati sunculita si amestecati, lasand-o sa se prajeasca pentru 2 minute. Adaugati berea si rozmarinul, si lasati-le sa ajunga la punctul de fierbere .

Reduceti lichidul la jumatate, adaugati mazarea, reduceti flacara astfel incat sa poata fierbe usor, la foc mic, acoperiti vasul si lasati-l pe foc cateva minute.

Separat fierbeti pastele, pe care le adaugati apoi peste sosul din tigaia de pe foc. Lasati-le sa fiarba impreuna 1-2 minute.

Mod de servire :

Scoateti continutul din tigaie intr-un bol, presarati pe deasupra parmezan la discretie si asezati-l pe masa.

Pofta buna!

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.