Feluri principale

#penne siciliene cu creveti #penne #creveti #reteta #culinar

Penne siciliene cu creveti

Pennele siciliene cu creveti pot fi de multe ori solutia de care ai nevoie atunci cand nu ai prea mult timp pentru a gati feluri de mancare complicate. Iar din combinatia de creveti cu paste poti obtine o mancare delicioasa si mai ales usor de preparat.

Ingrediente pentru doua portii de penne siciliene cu creveti :

  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 rosie
  • creveti (200-300 de grame)
  • penne/paste (150-200 de grame )
  • un sfert de pahar de tarie: cognac, whisky ; se poate folosi si vin
  • putin busuioc sau cimbru
  • cateva fire de patrunjel verde
  • o lingura de smintina
  • un varf de lingurita de faina.


Mod de preparare pentru penne siciliene cu creveti:

Se pun cele trei linguri de ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga.
Se taie usturoiul si rosia cubulete si se pun in ulei. Se lasa cateva secunde si se adauga crevetii.

Se presara putina sare si se lasa cu capac aproximativ 2-3 minute. Se presara putin busuioc, dupa care se mai lasa 2 minute cu capac.

Se toarna whisky -ul (cognac-ul sau vinul) si se lasa fara capac 5-6 minute, cat sa se patrunda bine si sa se inrgoase zeama din tigaie. Atentie insa, trebuie sa ramana zeama, ea va fi folosita pentru a face sosul.

Se adauga lingura de smantana si se presara varful de lingurita de faina. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc alte 2 minute.

Intre timp, separat se pun la fiert pastele fiert, iar dupa ce sunt strecurate se adauga in tigaie, peste sos. Se lasa sa fiarba impreuna 1-2 minute la foc mic, impreuna cu crevetii si sosul.

Cand este aproape gata se pune deasupra patrunjelul tocat.

Mod de servire pentru penne siciliene cu creveti:
Se servesc calde, alaturi de un pahar de vin alb.
Pofta buna!

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.