Pestele cu busuioc este un preparat italienesc, elegant si gustos. Il poti pregati cu orice ocazie. Foloseste seminte de pin si frunze proaspete de busuioc pentru a condimenta carnea alba a pestelui.
Ingrediente pentru peste cu busuioc
- 4 fileuri de peste alb
- 1 lingura ulei de masline
- 500 gr rosii cherry
- 50 gr masline negre
- 25 gr seminte de pin
-
1 legatura busuioc.
Cum se prepara pestele cu busuioc
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Pune sare si piper peste peste. Incinge uleiul in tigaie si pune pestele la prajit 2-3 minute, pana cand isi schimba culoarea.
Taie rosiile in jumatate si pune-le langa peste. Adauga apoi maslinele, taiate si ele pe jumatate. Adauga semintele de pin si apoi asezoneaza din nou cu sare si piper.
Da tava la cuptor si lasa pestele sa se faca timp de maxim 15 minute, pana cand acesta este fraged.
Cum se serveste pestele cu busuioc, masline si rosii
Se serveste imediat. Stropeste-l putin cu ulei de masline inainte de servire .