Feluri principale

#peste #orez #unt #pesmet #lapte

Peste cu orez

Ai mai pregatit vreodata peste cu orez si lapte la cuptor? Daca nu, foloseste aceasta reteta. Pestele preparat cu orezul la cuptor are o savoare deosebita, fiind o mancare delicioasa si usor de gatit acasa.
 

Ingrediente pentru peste cu orez
 

  • 0,75 cani orez
  • 5 linguri pasta de tomate
  • 1 ou
  • 450 grame de file de peste proaspat
  • 0,5 lingurita sare
  • un varf de piper
  • 0,6 cani lapte
  • 1 lingura pesmet
  • 3 linguri unt
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt.
     

Cum se prepara pestele cu orez
 

Spala orezul si fierbe-l apoi in apa cu sare, pana s-a inmuiat. Pune-l la scurs.Amesteca sosul de rosii cu orez. Bate usor ouale. Presara sare si piper pe fileurile de peste si pune-le in ou.

Intr-o cratita de 1 litru, pe care o poti introduce la cuptor, pune un strat alcatuit din jumatate din orezul fiert. Deasupra aseaza pestele si acopera-l cu restul de orez.

Toarna laptele deasupra. Presara pesmetul de paine si imparte untul in bucatele, deasupra.

Da vasul la cuptorul pe care l-ai incalzit la treapta 4-5, pentru 30 - 45 de minute. Inainte de a-l servi, presara deasupra patrunjelul tocat.
 

Cum se serveste pestele cu orez
 

Serveste-l cu spanac si salata de sfecla la saramura .
 

Sursa foto : asokans.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete