Feluri principale

#rucola #orez #the harbour #restaurant #curcan

Piept de curcan cu rucola si orez salbatic

Daca iti doresti sa mananci ceva usor la pranz, gustos si foarte hranitor, iti propunem pieptul de curcan cu rucola si orez salbatic , Este un preparat light, pentru doamne si pentru orice persoana care este interesanta de mentinerea siluetei.

Pieptul de curcan, deosebit de indicat pentru silueta este mai bun decat carnea de pui, din acest punct de vedere. Alaturi de el, ai orezul nedecorticat, care isi pastreaza proprietatile si rucola, care stimuleaza circulatia. In acest preparat ai deodata felul de baza (pieptul de curcan), garnitura (orezul salbatic) si salata (rucola).

Desi cumparate separat, aceste trei ingrediente necesita anumite costuri, avantajul cel mai mare consta in faptul ca pentru o singura masa ai nevoie de cantitati mici, preparatul fiind unul satios, fara a-ti afecta silueta. De asemenea, poti sa gatesti de mai multe ori aceasta reteta din ingredientele cumparate. Iti va placea sa servesti la pranz un preparat lejer si rapid de facut. Daca pregatesti orezul in acelasi timp cu bucatelele de carne, totul va fi gata in 10 minute.

Iata cum poti pregati piept de curcan cu rucola si orez salbatic:


Ingrediente
 

  • 200 grame piept de curcan, taiat cubulete
  • Ulei de masline extravirgin
  • Condimente (in functie de gustul tau)
  • 100 ml de suc de rosii
  • 1 gram de usturoi pisat
  • 200 ml ulei de masline amestecat cu plante aromate
  • 150 grame de orez salbatic, fiert in unt
  • Rucola
  • Dressing pentru rucola.


Cum se prepara
 

Pune ulei in tigaie si lasa-l la incins, la foc mic. Adauga bucatelele de carne de curcan si condimenteaza-le dupa gust. Amesteca cubuletele cu o  lingura de lemn, intorcandu-le pe toate partile. Adauga uleiul de masline cu plante aromate si condimenteaza din nou. 

Fiind un preparat usor, scapa de surplusul de ulei din tigaie, turnandu-l in alt recipient. Apoi, toarna in tigaie, peste carne, sucul de rosii, adaugand usturoiul, pentru savoare.
Ia tigaia de pe foc odata ce carnea s-a patruns bine.


Cum se serveste
 

Se ia o farfurie plata si se aseaza in mijloc orezul salbatic fiert in unt. Daca ai forme pentru prajituri, poti folosi o astfel de forma pentru ca orezul sa stea asezat mai frumos.

Peste rucola se toarna dressingul, apoi se aseaza si ea pe farfurie, alaturi de orez. Pe restul farfuriei se adauga pieptul de curcan. Daca doresti, poti decora intregul preparat adaugand cubulete foarte mici de ardei gras (galben, rosu, verde) peste orez si o felie de portocala intr-o parte a farfuriei.

Pofta buna!

Reteta a fost realizata cu ajutorul restaurantului The Harbour .

 




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare