Ingrediente pentru pieptul de pui cu sos de portocale
- 1/4 cana suc de portocale, proaspat stors
- 1/4 cana supa de pui
- 1 lingura marmelada de portocale
- 1 lingurita suc de lamaie
- 3/4 lingurita amidon de porumb
- 1/8 lingurita rozmarin uscat
- 1/8 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper proaspat macinat
- 2 bucati piept de pui, taiat pe jumate, dezosat si depielitat
- 1 lingura pesmet
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita patrunjel proaspat, tocat marunt
Cum se prepara pieptul de pui cu sos de portocale
Intr-un bol incapator amesteca sucul de portocale, supa de pui, marmelada, sucul de lamaie, amidonul, rozmarinul, sarea si piperul. Amesteca foarte bine.
Tavaleste pieptul de pui prin pesmet. Pune la incins uleiul intr-o tigae nonaderenta si adauga puiul. Gateste-l pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Adauga apoi amestecul de suc cu supa, acopera vasul si lasa-l sa fiarba la foc mic, pana cand puiul este bine patruns. Amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi.
Cand este gata, stinge focul si presara patrunjelul deasupra.
Cum se serveste pieptul de pui cu sos de portocale
Serveste pieptul de pui cu sos de portocale alaturi de o garnitura simpla de orez si legume la abur.
Sursa foto: myrecipes.com