Pieptul de pui cu kiwi este un preparat special, foarte aromat. Il poti prepara atunci cand sarbatoresti un eveniment special. Se serveste ca atare, cu un pahar de vin rosu .
Ingrediente pentru pieptul de pui gatit cu kiwi
- 1 litru supa de pui
- 500 grame piept de pui
- 1 telina
- 1 praz
- 4 kiwi
- 1 portocala
- 1 lamaie
- unt
- zahar
- sare
- piper.
Cum se prepara pieptul de pui cu kiwi
Intr-o cratita, fierbe supa de pui. Adauga pieptul de pui si fierbe timp de 10 - 15 minute. Adauga telina si prazul si mai lasa pe foc timp de 10 minute. Scoate pieptul de pui din supa.
Pe o farfurie aseaza fructele de kiwi, taiate in felii. Rade pe deasupra fructelor de kiwi coaja de la o portocala.
Intr-un bol amesteca sucul de la portocala si de la lamaie. Intr-o tigaie topeste untul si adauga zaharul. Amesteca pana cand zaharul se topeste si incepe sa se caramelizeze. Adauga sucul de lamaie si portocala si amesteca pana se incorporeaza. Lasa sosul sa fiarba pana cand cantitatea se reduce la jumatate. Adauga apoi sare si piper.
Feliaza pieptul de pui. Aseaza feliile de pui peste fructele de kiwi. Toarna pe deasupra sosul.
Cum se serveste pieptul de pui cu kiwi
Pieptul de pui cu kiwi se serveste ca atare.