Feluri principale

#mere #retete #piept de pui #carne # piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor cu mere

Pieptul de pui la cuptor cu mere este un preparat foarte aromat, care se poate servi cand iti doresti o cina usoara.

Ingrediente piept de pui la cuptor cu mere
  • 1/2 kg piept de pui la cuptor cu mere
  • 3 mere acrisoare
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 gutui
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • piper
Cum se prepara piept de pui la cuptor cu mere

Taie pieptul de pui in bucati egale. Curata usturoiul in feliute, pe care le folosesti la impanarea pieptului de pui.

Pune uleiul intr-un vas termorezistent, apoi aseaza carnea impanata si unge-o deasupra cu unt. Condimenteaza totul cu sare si piper.

Adauga dupa 10 minute si doua linguri de apa. Intre timp, curata merele, taie-le in sferturi si adauga-le langa piept. Presara zaharul, scortisoara si zeama de lamaie, dar mai lasa tava la cuptor pana ce pieptul de pui se rumeneste usor.

Cum se serveste pieptul de pui la cuptor cu mere

Serveste friptura calda.

Foto: health.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare