Feluri principale

#piept de pui la tigaie #piept de pui #retete piept de pui

Piept de pui la tigaie

O reteta simpla si delicioasa de piept de pui la tigaie. Folosim ingrediente putine: pui, miere, lamaie, patrunjel si o tigaie buna.

Spune adio pieptului de pui uscat. Metoda aceasta de gatit piept de pui la tigaie garanteaza o cina delicioasa de fiecare data, pui suculent si aromat, super sanatos si gata intr-o ora, socotind si timpul necesar pentru a marina puiul.

Descopera peste 600 de retete romanesti si internationale, vizitand blogul Where Is My Spoon!

Pieptul de pui poate fi marinat o jumatate de ora sau mai multe ore, depinde de cat timp ai la dispozitie. Marinata propusa este variabila, se poate schimba dupa gust sau ingredientele pe care le ai la dispozitie. Mai poti adauga un catel de usturoi ras, o lingura de sos de soia sau ardei iute taiat marunt.

Se recomanda folosirea unei tigai grele, de fonta, dar in lipsa acesteia, o tigaie gen tefal este si ea buna.

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 2 jumatati piept de pui fara oase si piele (200 g)
  • 1 lamaie
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1 lingurita de miere
  • 2 linguri de ulei de masline, folosite separat
  • sare si piper

Spala bine lamaia. Rade coaja pe razatoarea mica avand grija sa razi doar partea galbena fara nici un pic de coaja alba (partea alba a cojii este foarte amara). Stoarce o jumatate de lamaie.

Pune coaja si sucul de lamaie, patrunjelul tocat, mierea si o lingura ulei de masline intr-un blender si proceseaza pana obtii o pasta. Adauga sare, piper si eventual inca putin suc de lamaie, dupa gust.

Pune pieptul de pui intr-un vas si acopera-l cu marinata. Intoarce-l de cateva ori in marinata. Acopera vasul cu folie alimentara si lasa puiul la marinat in frigider timp de cateva ore. Daca il marinezi doar o jumatate de ora, lasa-l pe masa. Daca marinezi puiul in frigider timp de cateva ore, scoate-l din frigider o jumatate de ora inainte de a-l gati.

Incinge tigaia. Adauga uleiul si pieptul de pui. Gateste puiul la temperatura medie timp de 20-25 de minute (depinde de grosimea bucatii de carne). Nu deranja puiul in primele 6 -7 minute. Dupa aceea, intoarce puiul si continua sa il intorci de cateva ori pana la terminarea timpului necesar. Daca puiul se coloreaza prea puternic, mai reduce temperatura si muta puiul in alt loc in tigaie.

Verifica daca puiul este gatit bine, carnea de pui nu are voie sa fie roz. Daca ai un termometru pentru alimente, temperatura interna a carnii de pui trebuie sa fie 82 grade Celsius. Daca verifici fara termometru, inteapa puiul cu o scobitoare in partea cea mai groasa a lui, sucul care iese din carne trebuie sa fie clar.

Serveste puiul imediat cu garniturile preferate sau lasa-l sa se raceasca si foloseste-l pentru salate.

Pe blogul meu poti gasi si alte retete cu pui cum ar fi Pulpele de Pui Peri Peri.

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.