Feluri principale

#pui #ciuperci #usturoi

Piept de pui umplut cu ciuperci si usturoi

Pieptul de pui umplut cu ciuperci si usturoi este un preparat foarte gustos, datorita combinatiei de carne slaba de pui cu aroma de usturoi si textura ciupercilor. Se prepara destul de usor, cu ingrediente simple.


Ingrediente pentru piept de pui umplut cu ciuperci si usturoi
 

  • 2 piepturi de pui
  • 120 grame ciuperci
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 15 grame unt
  • 15 grame pesmet
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 1 legatura de coriandru tocat
  • sare si piper


Cum se prepara pieptul de pui umplut cu ciuperci si usturoi
 

Spala ciupercile si taie-le marunt. Topeste untul intr-o tigaie, adauga usturoiul, lasa-l cateva secunde, apoi pune ciupercile si amesteca. Lasa totul la foc mediu vreo 10 minute. Amesteca din cand in cand.

Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.

Adauga patrunjelul si coriandrul in compozitia cu ciuperci, asezoneaza cu sare si piper, apoi pune si pesmetul. Acesta ar trebui sa absoarba ultimele picaturi de lichid care ar mai putea exista in tigaie. Amesteca bine compozitia, astfel incat sa-ti rezulte un fel de pasta, adica umplutura ta pentru pui. Ia tigaia de pe foc si las-o sa se raceasca.

Fa cate o taietura in fiecare piept de pui si indeasa in fiecare cate o jumatate din umplutura. Foloseste niste scobitori ca sa inchizi apoi taietura. Baga puiul la cuptor pe o tava, asezandu-l in partea cea mai de sus. Lasa-l la cuptor in jur de 25 de minute.


Cum se serveste pieptul de pui umplut cu ciuperci si usturoi


Inainte de servire, se scot scobitorile din el. Poate fi servit alaturi de o garnitura de cartofi. O alta varianta o reprezinta un pat de legume facute la cuptor sau fierte. De asemenea, pieptul de pui umplut cu ciuperci si usturoi merge foarte bine cu orez condimentat.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.