Feluri principale

#prosciutto #mere #pui

Piept de pui umplut cu prosciutto si mere

Daca iti place sa gatesti mancaruri cu piept de pui, incearca combinatii noi, inedite. Ce-ai spune de niste piept de pui umplut cu mere , dar si cu prosciutto ? Ingredientele sunt simple, relativ putine, iar preparatul va fi gata in doar 45 de minute.

Ingrediente pentru piept de pui umplut cu prosciutto si mere
 

  • 4 bucati piept de pui, dezosate si fara piele
  • ½ cana mere taiate fin
  • 4 felii de prosciutto
  • 1/8  si 1/2 lingurite condimente pentru placinta de mere
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina integrala
  • 2/3 cani de lapte
  • piper negru macinat
     

Cum se prepara pieptul de pui umplut cu prosciutto si mere
 

Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Apoi pregateste o tava pentru cuptor, dand-o cu niste ulei sau unt.
Pune intr-un castron 1/8 lingurita condimente pentru placinta de mere impreuna cu merele taiate. Amesteca bine.

Aseaza pieptul de pui pe un tocator si bate-le cu un ciocan de carne astfel incat sa se subtieze. Aseaza apoi cate o felie de prosciotto pe fiecare piept de pui, ia ¼ din compozitia de mere si unge cu ea un piept de pui. Repeta procedura pentru cel de-al doilea. Apoi ruleaza pieptul de pui si prinde-l cu o scobitoare. Apoi ia ½ lingurita de condimente pentru placinta de mere si presara peste pieptul de pui. Il poti pune acum un tava.

Lasa-l la cuptor cam 30 de minute. Cand puiul este aproape facut, topeste niste unt intr-o tigaie, la foc mediu.

Adauga faina si amesteca, pentru a rezulta un soi de pasta. Toarna lapte si piper si lasa-l pe foc pana incepe sa fiarba. Tine pe foc pana cand sosul se intareste, cam 5 minute.
 

Cum se serveste pieptul de pui umplut cu prosciutto si mere
 

Se toarna sosul din tigaie peste pieptul de pui si se serveste cald.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare