Feluri principale

#rata cu portocale # retete rata # piept de rata #rata

Piept de rata in sos de portocale! O reteta rafinata pentru cine romantice

Vrei sa ii prepari o cina romantica persoanei iubite sau vrei sa-ti impresionezi familia ori prietenii cu talentele gastronomice? Atunci iti recomandam o reteta rafinata, demna de un adevarat Chef: Piept de rata in sos de portocale!

Ingrediente pentru pieptul de rata in sos de portocale

  • 1 kg piept de rata
  • 250ml suc de portocale
  • 250g unt
  • 50ml lapte
  • 125g miere
  • 8g crema de trufe
  • 2 cartofi
  • 150g broccolli
  • 3 morcovi, taiati rondele
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • nucsoara
  • oregano

Cum se prepara pieptul de rata in sos de portocale

Cresteaza piptul de rata pe partea cu pielea si asezoneaza-l cu sare si piper. Prajeste-l in tigaie, cate 7-8 minute pe fiecare parte. Apoi se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute.

Intre timp topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga sucul de portocale, mierea si laptele. Amesteca in incontinuu, pana se ingroasa. Asezoneaza cu sare dupa gust.

Fierbe legumele sau gateste-le la aburi, insa in vase separate.

Asezoneaza apoi cartofii cu sare si piper, putin unt si doua linguri de lapte. Adauga apoi crema de trufe si amesteca bine.

Cand morcovii sunt al dente adauga-i intr-o tigaie cu putin unt incins. Presara deasupra nucsoara si asezoneaza cu sare si piper.

Peste broccoli adauga sare si putin unt, apoi se asezoneaza cu oregano.

Cum se serveste pieptul de rata in sos de portocale

Scoate pieptul de rata din cuptor si taie-l felii. Stropeste-l cu sosul de portocale si pune-l pe un platou alaturi de legume. Serveste rata alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa foto: foodspotting.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare