Daca vrei sa incerci un preparat nou, din carne, fa un piept de rata la gratar. Carnea la gratar este potrivita pentru perioada verii, iar carnea de rata este satioasa si potrivita pentru un pranz copios.
Ingrediente pentru piept de rata la gratar
- 1/4 cana sos Worcestershire
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sos iute
- 2 linguri usturoi tocat
- 1/4 lingurita piper negru
-
8 bucati din piept de rata.
Cum se prepara pieptul de rata la gratar
Pune intr-un castron sosul Worcestershire, uleiul de masline, usturoiul si piperul. Amesteca bine, apoi pune in aceasta compozitie carnea de rata. Intoarce -o, pentru a se imbiba bine. Acopera cu un capac si da marinata la frigider pentru 30 de minute.
Incinge gratarul, apoi aseaza pieptul de rata. Intoarce-l pe fiecare parte pana cand se patrunde bine.
Cum se serveste pieptul de rata la gratar
Se serveste cald, cu salata, cartofi, orez etc.