Piureul de cartofi cu ceapa verde are o consistenta cremoasa si fina. Este gustos si sanatos si se prepara foarte repede. Poate fi servit atat simplu, cat si cu diverse salatate sau preparate din carne la gratar.
Ingrediente pentru piure de cartofi cu ceapa verde
Cum se prepara piureul de cartofi cu ceapa verde
Curata cartofii de coaja si taie-i in felii groase. Pune-i la fiert in apa cu sare.
Cat timp se fierb cartofii, intr-o tigaie incinge untul. Adauga smantana si lasa sa fiarba cateva minute. Amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi.
Toaca ceapa si adaug-o peste amestecul de smantana cu unt. Amesteca bine.
Cand cartofii s-au fiert, amesteca-i bine cu o paleta sau cu mixerul, pana obtii un piure fin. Adauga compozitia cu ceapa verde. Amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste piureul de cartofi cu ceapa verde
Piureul de cartofi cu ceapa verde se serveste fierbinte, simplu sau cu diverse salate .