Feluri principale

#retete piure #dovleac # retete dovleac

Piure de dovleac

Piureul de dovleac este o garnitura ceva mai neobisnuita, care poate insoti cu succes preparatele de vita sau porc.


Ingrediente pentru piure de dovleac

 

  • 700-800 g dovleac (curatat de coaja si seminte)
  • 1/2 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml smantana lichida


Cum se prepara piure de dovleac

 

Pune dovleacul la fiert in apa cu zahar brun. Lasa totul sa fiarba, pana ce dovleacul se inmoaie usor.

Scurge dovleacul de apa, apoi zdrobeste pulpa in blender. Mixeaza totul pana ce obtii o pasta fina, apoi adauga smantana lichida si uleiul de masline in fir subtire.

Potriveste piureul de gust, adaugand sare si piper.


Cum se serveste piure de dovleac


Serveste piureul cald, alaturi de o friptura de porc sau de vita.

Sursa foto: beantownbaker.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului