Piureul de dovleac este o garnitura ceva mai neobisnuita, care poate insoti cu succes preparatele de vita sau porc.
Ingrediente pentru piure de dovleac
- 700-800 g dovleac (curatat de coaja si seminte)
- 1/2 lingurita zahar brun
- 1 lingurita sare
- piper proaspat macinat
- 2 linguri ulei de masline
- 50 ml smantana lichida
Cum se prepara piure de dovleac
Pune dovleacul la fiert in apa cu zahar brun. Lasa totul sa fiarba, pana ce dovleacul se inmoaie usor.
Scurge dovleacul de apa, apoi zdrobeste pulpa in blender. Mixeaza totul pana ce obtii o pasta fina, apoi adauga smantana lichida si uleiul de masline in fir subtire.
Potriveste piureul de gust, adaugand sare si piper.
Cum se serveste piure de dovleac
Serveste piureul cald, alaturi de o friptura de porc sau de vita.
Sursa foto: beantownbaker.com