Feluri principale

#legume #mancare #marar #dovlecei #garnitura #piure

Piure de dovlecei si marar

Piureul de dovlecei si marar poate constitui un preparat potrivit pentru a fi servit pe post de garnitura. Serveste-l cu peste, legume sau carne de pui.
 

Ingrediente pentru piureul de dovlecei si marar
 

  • 1 dovlecel
  • apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana lapte batut
  • 1 lingura marar proaspat
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1 1/2 lingura supa de pui
  • 1 lingurita piper negru macinat.
     

Cum se prepara piureul de dovlecei si marar
 

Pune apa la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba, adauga sarea. Taie dovleceii in bucati mici si adauga-i in apa fiarta . Lasa-i sa fiarba cam 4 minute, pana cand se inmoaie, apoi scurge-i bine.

Pune-i intr-un blender, impreuna cu laptele batut, mararul si nucsoara. Proceseaza pana cand obtii un piure neted. Daca piureul este prea gros, toarna supa de pui astfel incat piureul sa devina mai lichid. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.
 

Cum se serveste piureul de dovlecei si marar
 

Cu peste sau legume fierte .


Sursa foto: kalofagas.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului