Piureul de dovlecei si marar poate constitui un preparat potrivit pentru a fi servit pe post de garnitura. Serveste-l cu peste, legume sau carne de pui.
Ingrediente pentru piureul de dovlecei si marar
- 1 dovlecel
- apa
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 cana lapte batut
- 1 lingura marar proaspat
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 1 1/2 lingura supa de pui
-
1 lingurita piper negru macinat.
Cum se prepara piureul de dovlecei si marar
Pune apa la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba, adauga sarea. Taie dovleceii in bucati mici si adauga-i in apa fiarta . Lasa-i sa fiarba cam 4 minute, pana cand se inmoaie, apoi scurge-i bine.
Pune-i intr-un blender, impreuna cu laptele batut, mararul si nucsoara. Proceseaza pana cand obtii un piure neted. Daca piureul este prea gros, toarna supa de pui astfel incat piureul sa devina mai lichid. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste piureul de dovlecei si marar
Cu peste sau legume fierte .
Sursa foto: kalofagas.ca