Feluri principale

#piure #piure de cartofi #alternative piure cartofi #piure conopida #piure broccoli #piure telina

Piureul de cartofi, o bomba calorica. 4 alternative de garnituri care nu ingrasa

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare si consumate garnituri la fripturi, dar in combinatie cu carnea, devine o bomba calorica care te predispune rapid la ingrasare. Descopera cateva alternative la aceasta garnitura clasica, mai sanatoase, hranitoare si sarace in calorii, pe care le poti manca in voie si care au grija de silueta ta!

Piureul de cartofi este una dintre cele mai calorice garnituri pe care le poti consuma alaturi de carne sau alte preparate. Daca este imbogatit si cu lapte, unt sau smantana, asa cum ne place sa-l garnisim pentru un gust mai savuros, numarul caloriilor din el "zboara", iar silueta are de suferit.

Exista insa alternative de garnituri mult mai putin calorice, sanatoase si chiar mai gustoase decat clasicul piure de cartofi:

1. Piureul de broccoli

Simplu ori asezonat cu putina smantana si usturoi, piureul de broccoli este o garnitura sanatoasa si foarte "prietenoasa" cu silueta, avand mai putine calorii decat cartofii si mai multe beneficii nutritionale. In plus, datorita faptului ca este un aliment hipocaloric, piureul de broccoli permite adaugarea si altor ingrediente in el, ceva mai calorice - unt, cascaval etc. -, fara grija de a da peste cap acul cantarului.

Sursa foto: Mealstv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului