Feluri principale

#mozzarella #rucola #pizza #prosciutto

Pizza cu prosciutto si rucola

Pizza cu prosciutto si rucola este usor de preparat, insa foarte savuroasa. O poti prepara atunci cand ai pofta de ceva bun sau cand ai multi invitati. Pizza se serveste fierbinte.
 

Ingrediente pentru pizza cu prosciutto si rucola
 

Pentru aluat:


Pentru sos:


Pentru ornat:

 

Cum se prepara pizza cu prosciutto si rucola
 

Pentru aluat, amesteca drojdia cu zaharul si apa calduta. Lasa deoparte cateva minute.

Intr-un bol amesteca faina cu sarea, uleiul de masline si compozitia cu drojdie. Amesteca bine pana obtii un aluat fin.

Framanta bine aluatul pana devine elestic, timp de 10 minute. Aseaza aluatul intr-un bol uns cu ulei de masline. Acopera si lasa la dospit.

Pentru sos, incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga ceapa si cimbrul. Acopera si lasa pe foc timp de 10 minute. Adauga apoi usturoiul si mai lasa pe foc timp de 2 - 3 minute.

Adauga apoi rosiile in sos. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si lasa la fiert timp de 10 - 15 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Asezoneaza cu sare, piper si putin zahar.

Mai framanta cateva minute aluatul si imparte-l in 3 parti egale.

Ruleaza aluatul pana obtii o forma rotunda. Aseaza aluatul pe o tava tapetata cu putin gris. Unge aluatul cu putin ulei de masline.

Unge apoi aluatul de pizza cu sosul de tomate. Aseaza apoi 6 felii de mozarella . Da pizza la cuptorul incins si lasa timp de 15 - 20 de minute.

Intr-un bol amesteca rucola cu uleiul de masline si sucul de lamaie.
 

Cum se serveste pizza cu prosciutto si rucola
 

Pe pizza fierbinte aseaza feliile de prosciutto. Orneaza cu salata de rucola. Serveste imediat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete