Feluri principale

#rosii #busuioc #ulei de masline #parmezan #cimbru #pizza #retete pizza

Pizza cu rosii si busuioc

Pizza cu rosii si busuioc este un preparat delicios, usor de gatit, cu o aroma speciala. Este ideala pentru intalnirile cu prietenii. O poti servi cu parmezan ras si pesto de busuioc .
 

Ingrediente pentru pizza cu rosii si busuioc
 

  • 1 kg rosii taiate pe jumatate
  • 3 catei de usturoi
  • 20 ml ulei de masline
  • 10 grame cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • 350 grame aluat pentru pizza
  • 250 grame mozzarella
  • busuioc proaspat
  • parmezan ras.
     

Cum se prepara pizza cu rosii si busuioc
 

Incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-o tava amesteca rosiile cu usturooul, uleiul de masline, cimbrul si frunza de dafin. Asezoneaza cu sare si piper. Da tava la cuptor pentru o ora. Stinge apoi focul si lasa rosiile sa se raceasca complet in cuptor.

Framanta aluatul de pizza si aseaza-l apoi pe o hartie de copt . Unge aluatul cu putin ulei de masline. Scurge rosiile coapte si aseaza-le pe aluatul de pizza. Peste rosii adauga feliile de mozzarella si frunzele proaspete de busuioc. Deasupra rade putin parmezan.

Aseaza pizza pe o tava si da la cuptorul incins pentru 20 - 30 de minute.
 

Cum se serveste pizza cu rosii si busuioc
 

Pizza cu rosii si busuioc se serveste cu parmezan ras si busuioc tocat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului