Feluri principale

# pizza in paine #retete pizza #pizza

Pizza in paine. Cea mai delicioasa reteta

Daca te-ai plictisit de clasica reteta de pizza cu blat subtire sau pufos, poti incerca si o reteta savuroasa de pizza in paine.

Este foarte usor de facut si nu necesita mult timp. Asa ca in cazul in care te trezesti cu musafiri, pot apela cu incredere la aceasta reteta simpla, cu care cu siguranta nu vei da gres.

Ingrediente:

  • paine rotunda
  • sos de rosii
  • mozzarella felii
  • busuioc proaspat
  • carnaciori, salam peperoni
  • branza cheddar
  • ardei gras
  • ceapa

Cum se prepara:

Taie-i partea de deasupra a painii ca si cum i-ai decupa un capac. Scoate-i miezul si asaza un strat de sos de rosii. Pune deasupra felii de mozzarella, apoi felii de salam peperoni. Urmatorul strat ar trebui sa fie unul de rondelute de ceapa. Adauga frunze de busuioc proaspat, apoi inca un strat de felii de carnaciori. Acopera cu ardei gras taiat fasii, apoi cu un nou strat de sos de rosii. Deasupra mai pune cateva felii de mozzarella si branza cheddar rasa pe razatoarea mare.

Acopera pizza cu capacul de la paine taiat initial si inveleste-o in folie metalica alimentara. Asaza deasupra ei un obiect greu, precum un tocator, si las-o sa se preseze timp de 30 de minute. Scoate-o din folie, presara pe deasupra cascaval ras si cateva feliute subtiri de salam si da pizza la cuptorul incalzit la 175 de grade Celsius pentru jumatate de ora.

Cum se serveste:

Se serveste calda, cu ketchup sau orice alte sosuri iti plac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare