Feluri principale

#pizza #rosii #busuioc #branza #retete gratar

Pizza la gratar cu rosii, busuioc si branza

Daca dai o petrecere la gratar sau pur si simplu vrei sa petreci cateva ore in aer liber cu familia, foloseste-te de gratarul din curte pentru a face pizza. Aluatul trebuie facut cu aproximativ 2 ore inainte.

Ingrediente pentru pizza la gratar cu rosii, busuioc si branza
 

Pentru blat
 

  • 1 pachet drojdie uscata
  • 1 lingura busuioc proaspat, tocat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 1/3 cana faina2 catei usturoi
  • 2 lingurite sare
  • zahar
     

Pentru topping
 

  • 3 linguri busuioc proaspat, tocat
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • ½ cana ulei de masline
  • 2 cani Mozzarella
  • ¼ cana sos de rosii
  • 1 cana rosii taiate
  • ¼ cana ardei copti
  • ¼ cana masline negre
     

Cum se prepara pizza la gratar cu rosii, busuioc si branza
 

Pune drojdia in apa calda, pentru a se dizolva. Apoi adauga un varf de cutit de zahar si amesteca. Adauga apoi sarea, uleiul si faina si amesteca, pentru a obtine un aluat. Framanta aluatul pe o suprafata fainoasa, apoi aseaza-l intr-un recipient uns bine, acopera si lasa la dospit cam o ora. Amesteca apoi in el usturoiul si busuiocul, apoi lasa-l din nou la dospit pentru aceeasi perioada.

Amesteca uleiul cu usturoiul si apoi pune-le in cuptorul cu microunde cateva secunde. Foloseste acest sos pentru a unge cu el gratarul.

Pregateste aluatul pentru pizza, facand atatea bucati cate doresti. Pune-le pe gratar si asteapta sa se umfle si sa prinda crusta in partea de jos. Apoi unge-le cu ulei, apoi cu sos de rosii. Adauga bucatele de rosii, masline negre, ardei copti, Mozzarella si busuioc.

Pune-le iar pe gratar si lasa-le pana cand branza s-a topit.
 

Cum se serveste pizza la gratar cu rosii, busuioc si branza
 

Se serveste imediat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului