pizza margherita este una dintre cele mai simple tipuri de pizza din bucataria Italiei. O poti face in mai putin de 20 de minute. Ingredientele sunt simple si se poate sa le ai deja prin casa.
Ingrediente pentru pizza Margherita
- 1 cana aluat
- 1 lingurita ulei de masline extravirgin
- 1 catel de usturoi, injumatatit
- 5 rosii mici, taiate
- 1 cana mozzarella proaspata rasa
- 1 lingurita otet balsamic
- 1/2 cana frunze proaspete de busuioc
- 1/8 lingurita sare
-
1/8 lingurita piper.
Cum se prepara pizza Margherita
Intinde aluatul pana obtii un blat subtire. Apoi pune-l la cuptor la 220 grade Celsius timp de 8 minute, pentru a obtine o crusta.
Scoate blatul din cuptor si unge-l cu jumatate de lingurita ulei de masline. Pune apoi feliile de rosii, lasand libera marginea blatului. Pune apoi si branza. Da din nou la cutpr pentru 12 minute pana cand branza s-a topit, iar blatul a capatat o culoare aurie.
Amesteca jumatate de lingurita de ulei cu otet balsamic. Pune busuiocul pe pizza, sare si piper. Stropeste cu sosul de ulei si otet.
Cum se serveste pizza Margherita
Se serveste imediat.