Feluri principale

#mozzarella #pizza #retete pizza

Pizza Napoletana

Pizza Napoletana este la origine compusa din trei elemente: un blat subtire, sos proaspat de rosii, mozzarella din lapte de bivol . Poate fi folosit insa si alt tip de mozzarella. Incearca un preparat traditional italienesc din Napole, pizza Napoletana.
 

Ingrediente pentru pizza Napoletana
 

  • aluat pentru pizza
  • 1 cana rosii decojite
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita oregano
  • 450 gr mozzarella feliata
  • sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara pizza Napoletana
 

Pune rosiile intr-un blender si proceseaza-le putin, cat sa obtii un sos, dar nu foarte fin. Adauga apoi in ele o lingura de ulei de masline, oregano, sare si piper.

Pune in mijlocul aluatului intins o cana de sos de rosii, apoi intinde-l cu miscari circulare spre exterior. Lasa cam 2 cm la margine. Aseaza apoi cantitatea de mozzarella pe pizza, adauga sare si piper si stropeste cu ulei de masline. Pune la cuptor 10 minute la 290 grade Celsius.
 

Cum se serveste pizza Napoletana
 

Se serveste imediat.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.