Pizza Napoletana este la origine compusa din trei elemente: un blat subtire, sos proaspat de rosii, mozzarella din lapte de bivol . Poate fi folosit insa si alt tip de mozzarella. Incearca un preparat traditional italienesc din Napole, pizza Napoletana.
Ingrediente pentru pizza Napoletana
- aluat pentru pizza
- 1 cana rosii decojite
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita oregano
- 450 gr mozzarella feliata
-
sare si piper dupa gust.
Cum se prepara pizza Napoletana
Pune rosiile intr-un blender si proceseaza-le putin, cat sa obtii un sos, dar nu foarte fin. Adauga apoi in ele o lingura de ulei de masline, oregano, sare si piper.
Pune in mijlocul aluatului intins o cana de sos de rosii, apoi intinde-l cu miscari circulare spre exterior. Lasa cam 2 cm la margine. Aseaza apoi cantitatea de mozzarella pe pizza, adauga sare si piper si stropeste cu ulei de masline. Pune la cuptor 10 minute la 290 grade Celsius.
Cum se serveste pizza Napoletana
Se serveste imediat.