Placinta cu pui si ciuperci constituie o cina sanatoasa, rapida si satioasa. Crocanta la exterior, moale si cremoasa in interior, aceasta placinta este ideala atat pentru o cina in familie, cat si pentru o cina festiva.
Ingrediente pentru placinta cremoasa cu pui si ciuperci
- 1 pachet foi de patiserie
- 2 linguri unt
- 600 g pulpe de pui dezosate taiate in cubulete
- 2 cepe taiate pestisor
- 400 g ciuperci feliate
- 1 morcov mediu taiat rondele
- 100 g mazare
- 90 ml vin alb sec
- 4 linguri faina
- 500 ml supa de pui
- 200 g smantana
- sare, piper
Cum se prepara placinta cremoasa cu pui si ciuperci
Dezgheata foile de patiserie, asaza jumatate din ele intr-un vas pentru cuptor si inteapa-le cu furculita. Intr-o tigaie, incinge untul si caleste pulpele de pui. Cand sunt aproape gata, scoate-le pe un servetel de hartie. In untul ramas, soteaza ceapa, morcovul si ciupercile, apoi adauga puiul, smantana, mazarea, supa de pui, vinul si faina. Lasa la scazut, iar cand devine o compozitie ingrosata, adauga condimentele.
Toarna compozitia in vasul pentru cuptor, acoper-o cu restul de foi de patiserie si coace placinta pana cand se rumeneste.
Cum se serveste placinta cremoasa cu pui si ciuperci
Placinta cremoasa cu pui si ciuperci se serveste fierbinte, cu verdeturi presarate deasupra.
Sursa foto: goodhousekeeping.com