Placinta cu carne de pui si vitel este consitenta si gustoasa. Este usor de preparat insa necesita mai mult timp la cuptor. Se poate servi si rece, fiind ideala pentru un picnic.
Ingrediente pentru placinta cu carne de pui si vitel
aluat de placinta
225 grame sunca feliata
225 grame pulpe de pui tocate
350 grame piept de pui tocat
300 grame carne de vitel tocata
coaja rasa de la o lamaie
1 ceapa mica tocata
50 grame unt
10 ml coniac
20 grame smantana
patrunjel tocat
salvie tocata
cimbru tocat.
Cum se prepara placinta cu carne de pui si vitel
Intinde aluatul intr-o tava rotunda si da la rece pana cand pregateasti umplutura.
Pentru umplutura amesteca toate ingredientele, in afara de salvie. Asezoneaza cu sare si piper. Toarna compozitia peste aluat. Deasupra adauga salvia. Intinde apoi a doua foaie de aluat si preseaza bine pe margini.
Unge aluatul cu ou si da la cuptorul incins pentru 3 ore. Cand este gata scoate de la cuptor si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Cum se serveste placinta cu carne de pui si vitel
Placinta cu carne de pui si vitel se serveste ca atare, cu castraveti murati si capere.
#retete #placinta #vitel #pui #placinta carne
Placinta cu carne de pui si vitel
Placinta cu carne de pui si vitel Placinta cu carne de pui si vitel este consitenta si gustoasa. Este usor de preparat insa necesita mai mult timp la cuptor. Se poate servi si rece, fiind ideala pentru un picnic.- 2012-07-25 2012-07-25
Articole din mancare
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului